Djur som börjar med W (foton och intressanta fakta) (2024)

Titta igenom listan över djurnamn som börjar med bokstaven W. Den här webbplatsen innehåller en lista över vackra varelser vars namn börjar med bokstaven W, samt bilder och fascinerande information om var och en av dem.

Innehållsförteckning

Djur som börjar med W – Lista över djur som namnet börjar med bokstaven 'W'

Djur som börjar med W (foton och intressanta fakta) (1)

Wahoo fisk

Wahoo-fisken är varken en tonfisk, makrill eller bonito även om den tillhör samma familj som andra arter. Även om den kan vara lite dyr hos fiskhandlare, uppskattas denna härliga blå och silverfisk för sin förmåga att motstå krokning och sötman i sitt fasta vita kött. Även om kommersiellt fiske kan fånga den i stort antal, kommer den välkända wahoo-fisken förmodligen inte att hamna på listan över utrotningshotade arter på grund av dess fantastiska reproduktionshastighet.

Wahoo är en fisk som har en lång, något hoptryckt kropp som liknar en torped. Den har små, skimrande blå fjäll på rygg och flanker, samt silverfärgade fjäll med blå ränder. Fiskens livfulla nyanser försvinner snabbt när den dör. Den har en lång, näbbliknande näsa med små, extremt vassa tänder och ett spetsigt huvud. Majoriteten av wahoo är mindre än enorma wahoo, som kan växa till över 8 fot långa och över 180 pounds i vikt. Dess två ryggfenor är inte väl åtskilda från varandra.

Waimanu

Fossiler används av forskare för att återskapa utseendet på utdöda djur, som Waimanu. Holotypexemplaret används av forskare för att beskriva nyfunna arter. Det enda exemplaret som exakt fångar hur forskare tror att djuret har sett ut i det vilda är detta. Detta holotypexemplar för Waimanu inkluderar en del av skelettet.

Waimanu var mellan 2 och 3.2 fot lång, enligt fossiler. Den har två fenor och två ben för stöd. Dessa fåglar varierade i vikt från 22 till 66 kg. Waimanu är något mindre än kejsarpingviner i jämförelse. Den största arten av pingviner som nu lever är kejsare, som är 3.6 till 3 fot långa och väger minst 50 pund.

Waimanus diet var jämförbar med den för samtida pingviner, baserat på platsen för kvarlevorna och andra egenskaper. De kunde simma tillräckligt bra för att göra fisk till en stöttepelare i deras kost, och de föredrog utan tvekan fisk. Waimanu kunde dock förmodligen inte simma lika bra som samtida pingviner. De var inte avsedda att röra sig genom vattnet så snabbt och lätt med sina främre simfötter.

Waimanu var troligen de ursprungliga utdöda fåglarna som utvecklade en flyglös livsstil. Forntida arter som fåglar behövde inte längre fly till haven eller undvika rovdjur efter dinosauriernas och andra stora däggdjurs utrotning. De var därför den perfekta platsen för Waimanu att beta.

Vandrande havskatt

Den långa, ålliknande kroppen på den vandrande havskatten utmärks av sin brungrå, fjälllösa hud och vita undersida. Dess böjda rygg och mage är också täckta av långa fenor. De fyra paren av stänger som sträcker sig från det stora munområdet är utan tvekan det element som sticker ut mest. Dessa fladdermöss är opportunistiska ätare som söker igenom sin omgivning efter potentiella måltider.

Den vandrande havskatten hittades tidigare i de leriga bottnarna av långsamma sötvattenströmmar, floder, träsk, dammar och tillfälliga dammar i Sydostasien och Indien. Den klassificerades som en invasiv art på grund av dess benägenhet att konkurrera ut lokal fisk och förstöra fiske efter att ha introducerats till USA och andra delar av Asien för vattenbruk.

Den är listad på IUCN:s rödlista som en art av minst oro på grund av dess blomstrande population. Jämfört med det initiala intervallet verkar siffrorna dock ha sjunkit på flera ställen.

Krokodiler, örnar, köttätande däggdjur (inklusive människor) och vadarfåglar jagar alla i vandrande flockar. Större fiskar äter också ägg och ungfisk. Havskattens kroppsnyans av brungrå hjälper till att dölja mot den leriga botten. Dessutom erbjuder sting och vassa, ryggradsliknande funktioner ett visst försvar mot rovdjur.

Vallaby

Mer än 30 sporter omfattas av Wallabies. Storleken på dessa pungdjur varierar mycket mellan varje art. Dessa varelsers vanliga höjd är mellan en och tre och en halv fot, och deras svansar kan vara allt från 10 till 29 tum långa. Dessa djur varierar i vikt från 4 till 53 kilo. Trots det faktum att de största arterna vanligtvis är små till medelstora, är de i genomsnitt cirka sex fot långa (tre fot) från huvud till svans. Kängurur, däremot, varierar vanligtvis i längd från tre till åtta fot och väger mellan noll och 200 pund.

Små framben hos dessa däggdjur används mestadels för utfodring. De har långa, spetsiga nosar och enorma öron.

Stora, platta tänder som är utformade speciellt för att bita växtmaterial kan ses i överflöd på deras förlängda ansikten.

Dessa varelser hade också stora, kraftfulla svansar. Dessa svansar används för balans och stöd när de sitter, trots att de är svaga och inte kan greppa något. Varelserna kan sätta sig fast i höga hastigheter och hoppa över stora avstånd tack vare sina starka bakben. De använder de starka benen för att sparka när de stöter på rovdjur eller andra wallabies, förutom att de använder dem för att hoppa högt.

Walleye fisk

Walleye är en art av gös som kan hittas i olika sötvattenområden i Kanada och många delstater i mellanvästern i USA. Dessa fiskar är omtyckta av fiskare som söker både en god middag och en livlig kamp. I floder och sjöar runt om i USA har deras popularitet inom fritidsfiske resulterat i överfiske, vilket ibland har skadliga ekologiska effekter. När populationer anpassar sig till specifika miljöer kan det finnas subtila skillnader i utseende och beteende mellan lokala ekosystem.

Även om det för närvarande bara finns en art av segelfisk som identifierats, kan fiskpopulationer i olika miljöer uppvisa betydande genetiska variationer. Blågäddan, tidigare känd som blågäddan, kategoriserades en gång som en närbesläktad art men har sedan ändrats till en underart som är direkt kopplad.

Den inhemska gösbefolkningen minskade dock under 20-talet, och den förklarades officiellt utdöd 1983.

Kungsfiskaren, den största abborrearten, mognar till en längd av cirka 30 tum och en vikt av 20 pund. Den största kända gös, men rekordet är omtvistad, fångades 1959. Enligt rapporter var den så kallade Harper gös, så uppkallad efter fiskaren som fångade den, drygt 0 tum lång och vägde 25 pund.

Valross

Den bedårande valrossen är ett av världens vänligaste marina däggdjur. Dessa djur kan vara ganska förtjusande, trots deras underhållande morrande och skällande, uttrycksfulla morrhår och dominerande uppvisning av deras enorma elfenbensbetar. De är dock i fara eftersom polarområdena där valrossar lever smälter och vår planets klimat förändras. Studera upp på valrossen.

Polcirkelns kyliga hav och ishav är hem för den stora havsdjuren känd som valrossen. Valrossar är den näst största marina varelsen som kommit iland för att häcka efter elefanter och tros vara pälssälens närmaste släkt. De sticker ut bland sälarna på grund av sina stora tänder och fina morrhår.

Atlanten och Stilla havet valrossar är två separata arter av valrossar som mestadels kännetecknas av sitt geografiska utbredningsområde snarare än sitt yttre utseende. Det råder dock stor oenighet om förekomsten av en tredje art i Laptevhavet, nämligen Laptevvalrosspopulationen, som många tror är den enda Stillahavsvalrosspopulationen i regionen. Valrossen ses som en art som blir mer och mer skör, men det kan vara utmanande att lära sig något om dessa hemlighetsfulla djur, vilket gör det utmanande att bedöma den nuvarande situationen för valrosspopulationer i det vilda.

Vandrande albatross

Den migrerande albatrossen tillbringar större delen av sin tid med att flyga över jordens södra oceaner. Den har undersökts omfattande eftersom det är en av de största fåglarna som finns i livet. Forskare har sammanställt en lång lista över arter som ett resultat. Den vandrande albatrossens vanliga vingspann är cirka 10 fot från vingspets till vingspets, dock har obekräftade mått nått upp till 17 fot, 5 tum.

En vandrande albatross kan särskiljas från andra albatrossarter genom att titta på dess fjäderdräkt. Överallt är vitare. Denna distinktion är vad som gav upphov till den snöiga albatrossen och vitvingade albatrossen alternativa namn för denna bleka fågel. Dess vingar är något svarta och den har ett vitt huvud, hals och kropp. Män har vitare hud än kvinnor.

Den har en triangulär svans. Denna fågel har en stor rosa näbb med en krokformad nedåtgående kurva. Den har även rosa ben. På grund av det extremt salthaltiga sekretet som kommer från saltkörteln har snöiga albatrosser ofta rödgula fläckar på halsen. Vandrande albatrossars juvenila fjädrar är mörkare och blir ljusare när de blir äldre.

Sångare

Sångarfamiljen av fåglar kallas också fåglar på grund av deras fötter, som är designade för att sitta på träd. De är små fåglar med fjädrar som sträcker sig från mörkare nyanser som grått och brunt till ljusare som rött, blått och gult. Deras trillande och vibrerande låtar är välkända. Andra har högljudda, genomträngande samtal, medan andra har mer dova röster. På grund av deras parningsrop observeras de oftast under vårens parningssäsong.

Sångare är vanligtvis små fåglar med långa, tunna näbbar som är designade för insektsjakt i lövverk. Hur de ser ut varierar beroende på familj. Gamla världens tranor är små fåglar som varierar i storlek från 3 till 10 tum.

Djur som börjar med W (foton och intressanta fakta) (2)

Khushi Johri

  • Webbplats

Jag är webbutvecklare till yrket, innehållsskrivande är mitt fritidsintresse. Jag tycker om att dansa, träna och skapa digital konst. Jag är utexaminerad från NeogCamp och datavetenskapsingenjör. Jag har arbetat för många startups och varumärken, och jag har skrivit många utmärkta artiklar och lagt upp innehåll online. Jag är specialiserad på en mängd olika nischer, inklusive teknik, entreprenörskap, resor, underhållning, mode, mat, livsstil och affärer.

Djur som börjar med W (foton och intressanta fakta) (2024)

References

Top Articles
Staff Physician - Venice Family Clinic - Simms/Mann Health & Wellness Center in Santa Monica, CA for UCLA
Becoming a Doctor | Danny Đoàn | UCLA Med School
Srtc Tifton Ga
Parke County Chatter
Chambersburg star athlete JJ Kelly makes his college decision, and he’s going DI
Merlot Aero Crew Portal
Www.megaredrewards.com
Violent Night Showtimes Near Amc Fashion Valley 18
Weather In Moon Township 10 Days
Over70Dating Login
Tiger Island Hunting Club
Nexus Crossword Puzzle Solver
Worcester On Craigslist
Cbs Trade Value Chart Fantasy Football
Craiglist Galveston
Wal-Mart 140 Supercenter Products
Directions To Advance Auto
Glenda Mitchell Law Firm: Law Firm Profile
Samantha Aufderheide
Optum Urgent Care - Nutley Photos
Ac-15 Gungeon
Uncovering The Mystery Behind Crazyjamjam Fanfix Leaked
Low Tide In Twilight Ch 52
Meridian Owners Forum
Tuw Academic Calendar
Cardaras Funeral Homes
Ascensionpress Com Login
27 Fantastic Things to do in Lynchburg, Virginia - Happy To Be Virginia
Summoners War Update Notes
Wheeling Matinee Results
Reli Stocktwits
Lichen - 1.17.0 - Gemsbok! Antler Windchimes! Shoji Screens!
Tgh Imaging Powered By Tower Wesley Chapel Photos
Kvoa Tv Schedule
Craigslist Putnam Valley Ny
The Holdovers Showtimes Near Regal Huebner Oaks
Omaha Steaks Lava Cake Microwave Instructions
San Bernardino Pick A Part Inventory
Improving curriculum alignment and achieving learning goals by making the curriculum visible | Semantic Scholar
Simnet Jwu
The Realreal Temporary Closure
Reilly Auto Parts Store Hours
Spreading Unverified Info Crossword Clue
Worland Wy Directions
Wzzm Weather Forecast
Meee Ruh
Costner-Maloy Funeral Home Obituaries
El Patron Menu Bardstown Ky
Basic requirements | UC Admissions
Att Corporate Store Location
La Fitness Oxford Valley Class Schedule
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 6140

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.